söndag 11 augusti 2013

Plötsligt händer det

Vi har en lägenhet, ett hem och en adress!
Den första veckan har vi ägnat åt att leta lägenhet. Det fungerar verkligen annorlunda här, allt som finns tillgängligt finns tillgängligt mer eller mindre på en gång. 
Vi har börjat morgnarna i sängen med att kolla av dagens annonser på craigslist ( ungefär som blocket) och uthyrningsföretags olika hemsidor. Sedan har vi gått upp och gjort oss i ordning för att sedan ringa runt till de lägenheter vi varit intresserade av, oftast har det varit visning redan samma dag eller någon dag senare. Vi har därefter åkte runt med får lilla hyrda Toyota på visningarna. Bil behövdes då det var långa avstånd mellan de olika områdena vi tittade på. 
Alla lägenheterna ser nästan likadana ut, grå heltäckningsmatta, beige ton på vägarna, låga duschar. Efter ett par visningar kom vi fram till att de avgörande skillnaderna ligger på storlek av kök, ljuset i lägenheten, diskmaskin eller balkong/uteplats (det verkar som kombinationen diskmaskin och balkong inte finns på marknaden). De flesta lägenheterna var fräscha då de oftast målas om och matta byts mellan olika hyresgäster. 
I onsdags kväll hittade vi till sist rätt, 15 min efter visning hade vi skrivit kontakt och i torsdags morse flyttade vi in. 
Lägenheten ligger 3 km från Antons jobb och 13 km från mitt college. Först idag insåg vi att det kan vara cykelavstånd för oss båda. Det är otroligt många som cyklar här och det finns riktiga cykelbanor på många ställen. Till skillnad från många av de andra lägenheterna vi tittat på hyrdes denna ut av en privatperson och ligger på taket av deras garage. Vi har en enorm uteplats rakt under a redwood tree, ljust och rymligt. Inte nog med detta så har vi även möjlighet till en öppen brasa.
Lägenheten är helt tom på möbler, det enda som finns är de grejor vi tagit med från Sverige. Man kan säga att det var tur vi var campingsugna när vi åkte.



Efter en liten vända på IKEA har vi nu även porslin (och kuddar)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar