lördag 3 augusti 2013

Ett vänligt mottagande och en ny telefon men inte någon bil

När vi komm fram till Palo Alto visade det sig att vi ska bo hos ett trevligt par i vad som verkar vara väldigt fina kvarter. I ett ganska stort hus har vi ett rum med eget badrum men tyvärr inte tillgång till något kök.

Efter att ha vilat en stund och duschar av oss resdammet tänkte vi gå ut och hitta något att äta. Utrustade med en karta frågade vi vår värd om rekommendationer. När det gick upp för honom att vi inte hade någon bil ännu erbjöd han oss att följa med till Palo Alto centrum, de var ju ändå på väg dit för att äta. Det hela slutade med att vi blev bjudna på god kinesisk mat och fick en trevlig kväll. Under middagen var det någon (troligen jag) som nämnde Steve Jobs, så på vägen hem tog vi en liten omväg och vi fick Jobs hus utpekat.

I dag var målet att skaffa amerikanska telefonnummer och att hyra en bil. Först var vi dock tvungna att få  oss något till livs. Vi hittade ett trevligt kaffé som hade en lite ovanlig kombination: omelett och fruktsallad:
En god, lite oväntad kombination.
Mätta och belåtna traskade vi iväg till en telefonoperatör för att skaffa amerikanska telefonnummer. Efter underliga problem med diverse betalkort och ett mellanspel på banken (öppen på en lördag!) kom vi därifrån med en ny telefon till mig och en amerikanskt SIM-kort till Lina.

Dessvärre tog det för lång tid med telefoner, bank och lång promenad: när vi väl kom fram till biluthyrningen så hade den stängt. Jobbigt läge. I morgon får vi se till att komma dit i tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar