lördag 28 juni 2014

En eftermiddag i Portola Valley

I torsdags var jag (Lina) på pickels-workshop. Där lärde jag mig lägga in grönskar på amerikanskt vis. Vi gjorde halvsur gurka-, sparris- och frukt-inläggning. Att göra inläggningar verkar var mycket större här. En helt ny värld öppnade sig för mig då man verkar kunna lägg in precis allt och krydda precis lite hur som helst. Tror det kommer bli en hel del expert med det i sommar.
Det verkar finnas massor av olika sätt att bara lägga in gurka. Här gjorde vi en halvsur variant med kall inläggningsvätska, vitlök och dill.

Ett litet experiment med plommon, nektariner och squash, dragon och varm inläggningsvätska.
Alla varienter vi gjorde skulle förvaras i kylskåp och hade bara 1-3 månader hållbarhet.

Efter workshopen bjöd familjen Coffee på picknick och familjecirkus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar