måndag 28 april 2014

San Franciscos med besökare -del 2 maten

Här kommer mer från San Francisco, denna gång med fokus på maten. San Francisco har 10 gånger mer restauranger per capita än någon annan amerikansk stad och utbudet kommer från hela världen.

Det blev så klart äkta amerikanskt med både hamburgare och...
...Pizza med Ben & Jerry glass till efterrätt
Till finare resturanger med fisk och skaldjur.
Till det allra enklaste med picknick i parken. utbudet på picknick mat var enormt på Wholefoods vid Golden Gate park.  Vi åt bl.a.varm färdiglagad mat, soppa och wraps.
Vi provade även lite nytt, så som terestaurang. Dvs en restaurang där maten kombineras med te
Ovan ser ni meny (klicka på bilden för att göra den större) Rätter med olika lands urspung kombinerat med te.
Teet serverades i en kanna per person och maten var nästan helvegitarisk.  En mycket bra kombination tycker jag.

 Vi tänkte också prova eritriansk/etiopisk mat när vi var i San Francisco. Trots att utbudet på restauranger var ganska stort fick vi aldrig till något besök i stan utan Hanna och Arvid bjöd oss sista dagen på etiopisk restaurang.
Mycket god mat, vi kommer absolut äta mer av detta framöver, både här i  Kalifornien och i Göteborg som faktiskt också har en eritriansk/etiopisk resturang. Det är svårt att likna det med något annat men liknar kanske indiskt lite grann. Idag köpte vi också kryddblandningen, berbere som är så typisk för maten. Kryddan innehåller bla cayanne vitlök, ingefära, kanel, kummin, bockhornsklöver och koriander.
Maten serverade på en stor pannkaka, injera vilket är  ett typ av surdegsbröd. Maten äts sedan med händerna med hjälp av brödet.

Etiopiskt kaffe var också lite speciellt- kaffet rostas på beställning och mals sedan fint så att det kan blandas ner direkt i varmt vatten. Kaffet filtreas sedan lite vid upphällning ur en speciell kanna. På denna restaurang serverade även kvist vinruta för att söta kaffet med. De hade även en egen variant på chai te.

I Chinatown handlade vi lite kinesiskt godis...

...och det var inte den här torkade fisken eller ljumna råa korvarna utan torkad ingefära. Märkning på påsen var dock helt missvisande då det stod att det var torkad citron i påsen. Det finns en del för livsmedelsinspektörerna att jobba med här.  När det blev lunchdags tog vi ett säkert kort och valde en vegetarisk kinaresurang, vilket i sig är en lite märklig kombination men som funkar fint.


Om du har ätit något spännande, tipsa oss gärna genom att skriva en kommentar nedan. De flesta delar av världen verkar representerade i SFs restaurang utbud, det är väl tyvärr bara det skandinaviska skandinaviska köket som inte är representerat så bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar