lördag 21 september 2013

Mera sport: Amerikansk fotboll

Idag drabbades vi verkligen av dåligt väder för först gången sedan vi kom hit. Det var riktigt dålig timing eftersom vi hade ordnat biljetter till amerikansk fotboll på Stanford. Efter en slapp förmiddag hemma började regnet ösa ner lagom till att vi tänkte ge oss ut. Vi lade planerna på att utforska Stanford campus på is och nöjde oss med att ta bilen till biblioteket för att titta efter kurslitteratur till Lina.

Eftersom väderprognoserna lovade uppehåll under eftermiddagen/kvällen lämnade vi regnjackorna i bilen och traskade i väg till en talegate som ordnades av stanfords postdok.-förening. Talegate är något som är väldigt typiskt amerikanskt. Det innebär att man träffas på parkeringen utanför arenan några timmar innan avspark där man grillar, äter, dricker öl och leker lekar. Tyvärr hade vi knappt hittat fram och fått något att äta och dricka innan himlen öppnade sig och regnet åter började ösa ner. Vi tog skydd under ett träd, vilket hjälpte en stund.

Bekymmersamt att bli blöt.


Tyvärr blev det inget mer tailgateande för vår del. Istället en promenad till bilen för att hämta jackor.

Under själva matchen var det dock uppehåll och solen visade sig till och med igen. Det var betydligt mer drag än på baseboll-matchen vi var på för någon vecka sedan. En stor det i detta var att vi till en början satt i Red Zone, Stanfords hejarklack dit studenter får gå in gratis.

Vi hade inte koll på allt vad klacken hade för sig, men när de skramlade med nycklarna för andra gången hängde vi på. Vad det betydde fattade vi dock aldrig.


Under en stor del av matchen var det Stanford som dominerade. Mot slutet ryckte dock Arizona upp sig  och det blev nästan spännande. Det kan nog bli fler matcher framöver både amerikansk fotboll och andra sporter. Vi får se vad det blir nästa gång.

Hit kan vi tänka oss att komma tillbaka.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar