söndag 8 september 2013

En dag i San Francisco

I lördags ver det äntligen dags för oss att besöka San Francisco på riktigt. Vi har ju faktiskt bott här i över en månad nu så det var verkligen på tiden.
Efter en 15 minuters cykeltur och en timme på ett tåg var vi framme. Ganska smidigt att ta sig dit alltså.
Väl där blev det en hel del promenerande. Kanske man skulle ta och köpa sig ett par nya skor?


Det får bli nästa gång i så fall, för den här gången åkte vi hem tomhänta. Detta trotts att vi besökte Macy's vid Union Square. 


Fika behöver man göra även om man inte handlar. Brygg-kaffe med Half & Half (hälften mjölk, hälften grädde) var helt rätt val här.

En stor del av dagen handlade om utsikt. De har en hel del häftiga gator och hus i stan, helt klart.

 




Trotts att Lonley Planet tipsar om att det är värt att köa för att åka de gamla klassiska spårvagnarna så avstod vi den här gången. Kanske passar vi på när det inte är lika mycket turister på plats.

När solen började gå ner satt vi och tittade ut över bukten (med Alcatraz) vid strandpromenaden. Efter det avslutade vi dagen med middag på en italiensk restaurang. SF har helt klart mycket att bjuda på! Redan på onsdag kommer vi att åka dit igen, men det är en helt annan historia.



1 kommentar:

  1. Ni ser ut att ha det fantastiskt bra. (Nästan lika bra som att sitta i Rollsbo en regning tisdag och titta på lastbilarna som åker förbi...) Är jättekul att se alla fina bilder och läsa era inlägg!

    Kram Therése

    SvaraRadera