söndag 18 maj 2014

En dag i Oakland

Tvärs över bukten från San Francisco ligger Oakland. En hamnstad som vi fram till idag inte hade besökt.

Vi började dagen på Farmers Market nere vid vattnet på Jack London square. Just nu är det säsong på persikor, nektariner, aprikoser och körsbär. Även kalifornisk avocado börjar bli tillgänglig. Vi köpte ett drygt kilo persikor och nektariner för en dollar (ca sju kronor) på utförsäljningen mot slutet av marknaden.



Vi intog en stärkande brunch och promenerade sedan vid vattnet. Där passerade vi USS Potomac, som användes som ett flytande vita huset av president Roosevelt. Det var också en härlig utsikt ut över hamnen och de stora kranarna. Man fick nästan lite samma känsla som i Göteborg, förutom att SF skymtade i fjärran.


På kort varsel fick vi reda på att man kunde "koppa" på ett lokalt kafferosteri, dvs provsmaka kaffe. Vi hann dit och fick vara med om en kul och spännande provning (tyckte vi båda två) på Blue Bottle.






Det var ganska lugnt på stan, troligen för att det var söndag. Men det fanns en del fina gamla och nya hus och titta på. Det var många roliga butiker, men höjdpunkten var Oaklandish. Där fanns det bland annat många roliga tröjor med tryck som hade lokal anknytning. Lina kom därifrån med både en t-shirt och ett par örhängen gjorda av grönsaker.





Med inspiration från ett restaurangbesök när Hanna och Arvid var här så letade vi upp en Eritreansk restaurang. Det var en riktig höjdare den här gången också.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar