måndag 21 oktober 2013

En bra helg efter en intensiv vecka

Efter intensivt pluggande fick jag andrum att njuta av livet i kalifornien igen.
Under veckan som varit har jag haft två uppsatsinlämningar och två tentor. Den sista uppsatsen lämnats in på lördagen därefter tog Anton och jag tåget till San Francisco. Innan vi åkte tog vi på oss långbyxor och stoppa ner både jacka och tröja i väskan, eftersom det brukar var lite kallare i molnigare i San Francisco. Det vi inte hade räknat med var att oktober är den månaden på året som det är bäst väder i San Francisco. Amerikanarna kallar detta för "the indian summer"-Himlen är klarblå och solen värmer ordentligt mitt på dagen (precis som den gör hela tiden hemma hos oss i Menlo Park). Det blev nästa obehagligt varmt att gå till Civic Center som var dagens utflyktsmål.

I Civic center höll dom denna helg en internationell keramikutställning utomhus.
Det var många spännande och fina verk..

...och en del lite konstiga, som detta verk som illustrerade  ett uppsprättat näbbdjur

En av konstnärerna höll även en timme lång demonstration om hur han gör sina stora skulpturer.
Under demonstrationen försvann solen ner bakom höghusen och det blev genast kallt så vi gick därför till närmsta cafe för att värma upp oss lite. Cafét vi hamnade på var mer ett kaffeställe och de hade många olika kaffebönor och rostningar att välja på. De hade bara ett litet teutbud men oj vilket gott chaitea de hade med färska örter i. Men hade det inte haft te var kaffet så gott att jag nog hade kunnat tänka mig att köpa en väldigt liten kopp.

Hälften av bönutbudet

Kaffe bryggdes på gammalt hederligt  vis al minute med filter.
 Nu när de flesta möbler och husgeråd är inköpta har det blivit dags för elprylinköpen. Förra vecka fick vi vår nya systemkamera (Canon 100D) och en längre tid har vi viljat ha någon form av högtalare att spela musik i. Så efter kaffe och te begav vi oss mot en elaffär som skulle ligga på vägen till ett området som skulle vara fullt med spännande restauranger. Vi hade först tänkt köpa en billig tillfällig lösningen till lägenheten här i USA men bestämde oss för en mer långsiktig och dyr lösning med början till ett Sonos system. Valet var inte helt lätt så efter vårt inköp hade vi blivit ordentligt hungriga och bestämde oss ändra våra middagsplaner lite och inta en snabbmiddag från någon av de många food truck's (matvagnar) som stod samlade i närheten av affären.
Nöjd efter en burmesisk middag
På söndagen var vi bjudna på brunch hos en av Antons kollegor. En av anledningarna var att han ville bjuda på sitt egenrostade kaffe. Lite kul är att familjens efternamn är just Coffee. Det var en himla trevlig tillställning som jag hoppas återkommer.
Mr Coffee gör cappuccino med egenrostade bönor

Brunchen uppdukad på altan vid poolen och kaffe serverades genom köksfönstret

Kort hike bakom huset efter brunch-frossan 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar