onsdag 16 oktober 2013

Cykeltur vid Golden Gate

I måndags gav vi oss ut på en cykeltur i San Francisco tillsammans med Cissi, sista dagen inan hon reste vidare till Grand Canyon.

Förväntansfulla cyklister.
Dagens stora höjdpunkt var att cykla över Golden Gate-bron. Det var dock ganska trångt trotts att det var en vanlig måndag. Men vilken veckodag det är bryr sig kanske inte turisterna om. Det var många som gick och cyklade över bron och konstigt nog var bara trottoaren/cykelbanan på ena sidan av bron öppen.

Glada cyklister på bron.
Det var en häftig upplevelse att cykla över bron. Det känns som att det är något speciellt med den. Visst är färgen fin men det är nog något mer...


En majestätisk bro.
Väl på den norra sidan av sundet tog vi cykelvägen upp till Hawk Hill. Det var förvisso en ganska tuff backe för mig som cyklade på en vanlig cykel. För de som var lite krassliga var det dock bara att vrida på gashandtaget och låta elmotorn göra jobbet.

Det var lättare för vissa i uppförsbackarna.
På väg upp mot toppen insåg vi att det faktiskt var en fördel med att amerikanska staten var stängd. Hawk Hill är nämligen del av en nationalpark, som alltså också var stängd. Det var dock fortfarande tillåtet att gå och cykla in i parken! Detta gjorde att vi var nästan själva efter att vi passerat den första utsiktspunkten.
Vi hade en fantastisk vy över bron, staden och havet.
(Klicka för större bild)
På toppen kunde vi njuta av den fina utsikten och den matsäck i form av pumpa-paj som vi tagit med oss.


Visa Biking Golden Gate - Bridge and Park på en större karta

Turen fortsatte längs med vattnet genom fina kvarter och vi kom nästan hela vägen till Lands End innan vi tog en paus på ett kafé. Efter lunch tog vi av söder ut mot Golden Gate Park. Det är en riktigt stor och fin park och där de bland annat har bisonoxar.

Vy över Alcatraz

På vägen tillbaka fick vi se flera fina vyer av olika slag innan vi lätt röda av den starka oktobersolen avslutade vår fina tur på stranden innanför Golden Gate-bron.
Märkliga skulpturer vid bukten.


En fin avslutning i kvällsljuset.

2 kommentarer:

  1. Fina bilder! Haha ja du kämpade på bra med vanliga cykeln, är väldigt glad över att det fanns elcyklar att hyra för oss krassliga :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja elcykeln var verkligen underbar, speciellt på hawk hill där det var en rejäl uppförsbacke.

      Radera